Ще ви шокирам, но Хана и Барбера са мъже. Уилям и Джоузеф основават своето студио за анимация през 1944 с подкрепа от Metro Goldwyn Mayer. За 45 години дуото създава плеяда от любими герои – Семействата Флинтстоун и Джетсън, Хъкълбери Фин, Мечето Йоги, Скуби-Ду, Инч Хай, Мътли, Джони Куест и Джони Браво…

Скечовете със сиво-синята котка, която преследва кафявата мишка, обаче печелят 7 награди Оскар. Освен, че е най-награждавания анимационен сериал Tom and Jerry е един от най-копираните. Как според вас се ражда концепцията на съветският му двойник – Ну, погоди! По телевизията даваха само последното, когато бях дете. За да гледате Том и Джери трябваше да познавате човек с видео. В моя случай мама ме водеше на гости при  колежка, чийто съпруг караше тир – изключително престижна професия по онова време.Том и Джери са във вечна беседа, която включва експресивни изразни средства – пили, чукове и триони, брадви, ножове, пушки, и пистолети, горелки, оголени електрически кабели, отрова, доволно количество експлозиви. Небрежно, невинно и неконструктивно насилие.

Музиката на сериала е новаторска за времето си – комбинация от джаз, класика и поп, а липсата на истински диалог го прави лесен за разбиране навсякъде по света. Например в Япония е единственото неяпонско филмче в топ 100 любими анимации.

През годините „Том и Джери“ става синоним за неразделна двойка – като „Адам и Ева“, „Ромео и Жулиета“, „Кайн и Авел“, „сол и пипер“. Създателите на The Simpsons им отдават почит, чрез The Itchy & Scratchy Show, анимационен филм в анимационния филм, любимото детско на децата Симпсън. А Джери дори танцува с Джийн Кели. Първоначално е трябвало да е Мики Маус, но Дисни не дават правата. Мисля, че е за добро.
РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ