Смехораните всъщност са мончичи, плюшени играчки-маймунки, произвеждани от японската корпорация Секигучи. Мончичитата са измислени от Коичи Секигучи на 25-ти януари 1974. Господин Секигучи ги създава, за да „вдъхне уважение и любов“ сред деца и възрастни.Играчките стават изключително популярни в Япония и през 1980 са пресъздадени в аниме. Първите страни завладени от мончичи манията са Западна Германия и Австрия, а след това и цяла Западна Европа. В Англия ги наричат „Чика-бу“, във Франция „Кики“, а в Испания – „Виркики“.

В началото на ’80-те куклите достигат бреговете на Америка. Правата им за САЩ са купени от гиганта за детски играчки Mattel, който продължава да ги произвежда и днес. Анимационният сериал Monchhichis 1983 е дело на Hanna-Barbera и се излъчва за първи път по ABC.

Смехораните живеят в Смехорания, разположена по най-високите части на дърветата – отвъд облаците, близо до долината Ха-Ха-Ха. Освен на готините прически племето на смехораните разчита на магии и вълшебни отвари, за да се предпазва от главният си враг – Хорк, лидерът на сърдитковците.

Едно от най-ценните ми притежания беше ключодържател със смехоран на име Палчо. Тайно го целувах преди контролно по математика – имаше ефект, винаги връзвах тройка.
РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ