След участието си в един от най-емблематичните български филми за всички времена – „Вчера“, Христо Шопов и София Кузева за една нощ се събуждат звезди. Популярността им като Иван и Дана е толкова голяма, че следващите ленти, в които участват, минават някак незабелязано. Освен в „Разводи, разводи“, който представихме миналия път, двамата си партнират и в драмата на режисьора Александър Раковски – „Очите плачат различно“. В основата на сценария е едноименният роман на Боян Биолчев, а премиерата е през 1989 г.

Главните герои Васил (Христо Шопов) и Вера (София Кузева) обитават два различни свята. Тя е реставратор, той шофьор на камион. И двамата са самотници и търсят любовта всеки по свой начин. Въпреки че е само на 24, Вера вече има зад гърба си неуспешен брак, а сега е във връзка със свой колега, който е женен. 28-годишният Васил поддържа неангажиращи отношения с момиче, с което се среща в местния бар. Той живее в общежитие с още трима шофьори и се грижи за малкия си племенник Ваньо.

Случаен инцидент на пътя преобръща живота им. Той пробва по всевъзможни начини да се сближи с нея, но тя пресича всеки опит за контакт. Един ден в столовата, където обядват, става спречкване в основата на което е Вера. Никой от приятелите й обаче не се намесва и единствено Васил става да я защити. След боя между тях се поражда близост и вратата към романтичните отношения се отваря.

Независимо че първоначално е привлечена от този силен и загадъчен мъж, след няколко срещи с него и компанията му, героинята на София Кузева започва да си дава сметка, че двамата не са един за друг. Нежна и деликатна, свикнала да общува само с хора на изкуството, тя разбира, че любовта й към този първичен и необразован човек е предварително обречена и загърбва страстта, за да се вслуша в разума. Решението й обаче наранява не само увлечения по нея шофьор, но и невръстния Ваньо, който копнее за майчина ласка.

Любопитен факт е, че именно в този филм София Кузева се снима за първи път заедно с бъдещия си съпруг - Панчо Чернев. Звездата от Младежкия театър влиза в образа на Емил - колегата, когото Вера зарязва, за да избяга с Васил, но в реалния живот събитията вземат друг обрат.

В останалите роли участват актьорите Иван Фърков, Сашо Петков, Николай Станчев, Димитър Бозаков, Константин Хаджипанзов, Даниела Горанова, Стефан Димитриев, Светла Тодорова, Любомир Фърков и Лили Енева.
РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ