Ако попитате тийнейджърките от началото на 80-те кой български актьор е присъствал най-често в сънищата им, сигурни сме, че отговорът ще е само един - Иван Иванов.
Ролите му в легендарните „Всичко е любов“, „Лавина“ и „Комбина“ го превръщат във всенароден любимец и режисьорите се надпреварват да го канят в бъдещите си проекти. Един не толкова популярен филм с негово участие е „Романтична история“. Режисьор на драмата е Милен Николов, а сценарист Александър Томов. Премиерата е през 1985-а. През същата година на телевизионния екран дебютира и сериалът „Нощем с белите коне“ по едноименния роман на Павел Вежинов. В него Иван Иванов е в ролята на Сашо - племенникът на акад. Урумов.

Въпреки че сценарият на „Романтична история“ си има своята литературна основа - базиран на разказа на Александър Томов „Кондора“, персонажът на Иван Иванов е като писан специално за него. Иван Кондора е млад мъж с труден характер, но и с железни принципи. Той е влюбен в Жана (Ирен Кривошиева) и мечтата на живота му е да се ожени за нея. С тази си роля актьорът окончателно подпечатва статуса си на сексимвол и донякъде продължава линията на Радо от „Всичко е любов“. Но за разлика от наивната Албена, Жана съвсем не е крехка и срамежлива девойка. Тя знае какво иска от живота и се подиграва на романтичните представи на своя любим, който ги вижда като едни съвременни Ромео и Жулиета от Банишора. Когато Кондора заминава за две години в казарма, той настанява Жана при майка си. Но тя не се задоволява да живее със скромни доходи. Има слабост към скъпите заведения, хубавите дрехи, марковите питиета и мечтае за връзки, пари и стоки от „Кореком“.
След уволнението си Кондора отива да търси любимата си, но я намира в бар, в компанията на заможни мъже. Тя отново отказва да се омъжи за него, защото иска първо да си уреди положението, а Иван е обикновен работник със 150 лева заплата. След като една вечер заварва Жана с друг мъж в апартамента и го изгонва, той разбира, че любовта му е обречена.
Връща се в София 10 години по-късно, значително забогатял след гурбет из морските курорти. Двамата се срещат отново в елитен нощен бар, където Кондора прави неприлично предложение на бъдещата си половинка. Той й предлага куфарче с пари, ако се съгласи да се оженят. Но дали през всичките тези години любовта на Жана все още има цена? Сега идва нейния ред да докаже дали чувствата й към него са били истински.
В останалите роли можем да видим актьорите Ицхак Финци, Домна Ганева, Владимир Колев, Елефтери Елефтеров и др.
РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ