Режисьор : Едуард Захариев,  Сценарий: Пламен Масларов, Едуард Захариев

 В ролите : Мариана Димитрова, Пламен Сираков, Иван Донев, Рая Бъчварова, Андрей Тодоров, Антон Радичев, Стоян Стоев, Ана Гунчева, Божидар Искренов, Катя Тодорова, Благовест Аргиров, Светослав Аргиров, Пенка Аврамова
Към филма >>>


 Година : 1985

 Времетраене : 100 мин

 Резюме : Иван и Ана заедно с двете си деца пристигат за живеят и работят в София. Всичко върви добре до момента, в който се появява Владо - млад мъж, прекъснал следването си, който работи във фабриката на Ана. Иван чувства промяна в отношението на жена си към него и узнава за причината от едно анонимно писмо. В дома идва Владо, който открито говори за чувствата си към Ана и желанието му да я направи щастлива. Владо иска тя да стане негова жена. В семейството настъпва криза. Изменила ли е Ана на съпруга си? Оправдана ли е ревността на Иван? Тези въпроси не остават в рамките на любовния триъгълник, а се прехвърлят върху децата, колегите, приятелите.

Помня, че когато излезе филмът, много се шумя (е, като за '86-та) около това, че в него участват известни личности, които не са актьори - футболистът Божидар Искренов (Гиби) от Левски и братя Аргирови. Шум голям и радост невиждана, хехе. Много известна стана и песента от филма, изпълнена от Милица Божинова (от Тоника СВ) и  Илия Ангелов - текстът е в торента.

В интервю за списание Ева през 2003 Мариана Димитрова казва: "Открих, че освен борбена, съм и крехка, ранима и чувствителна. Дотогава мислех, че съм като ония момчета, дето ги играех в драмсъстава - оперени, пердета, както се казва. Валяк, който се движи само напред, пада, става, обаче има крокодилска кожа и неизчерпаема енергия. Чак в Америка си обясних как в "Скъпа моя, скъпи мой" изиграх една ранима, мека и чувствителна жена. Разбрах, че я нося в себе си. Че и това съм аз. Благодарна съм на съдбата, защото за да се харесваш, трябва да се познаваш и да харесваш това, което откриваш в себе си. Аз харесвам тази слаба, несигурна Мариана."

Това е и една от най-силните и запомянщи се роли на Мариана Димитрова, която почина на 51 г. в САЩ през лятото на 2005.

НАГРАДИ:

Най-добра женска роля на фестивала във Варна - Мариана Димитрова

За филмопва музика от Съюза на филмовите дейци в България, 1986 - Митко Щерев
РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ