Когато говорим за романтични комедии, този филм е направо клише. Но пък какво?! Британската лента, режисирана от Майк Нюъл, която също излезе през 1994 година, ще ви напълни душата, дори вече да сте я гледали няколко пъти. 

Аз лично наскоро го направих отново и на моменти се смях на глас. Младият Хю Грант е просто чудесен като малко смотан и вечно закъсняващ ерген, който аха да се ожени за досадната Птицечовка, която не обича, докато е страстно влюбен в зашеметяваща американка (Анди Макдауъл), за ужас на приятелката му (Кристин Скот Томас), която пък от години е влюбена в него. А Роуън Аткинсън прави такъв скеч в ролята си на млад свещеник, че не е за изпускане.


Това е първият от поредицата любими комедии по сценарий на Ричард Къртис (който създава и култовите сериали "Черно влечуго" и "Мистър Бийн"), в която влизат още "Нотинг Хил" и "Наистина любов". Общото е, че във всички участва Хю. На наградите "Оскар" "Четири сватби и едно погребение" беше номиниран за най-добър филм и най-добър оригинален сценарий. А по-късно списание Empire го включи в класацията си "500-те най-велики филма за всички времена".

РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ