Тв легендата става на 80 в Америка без близките си.

На 15 октомври телевизионната легенда Анахид Тачева ще отпразнува своя 80-годишен юбилей. Тържество в България с роднини, колеги и приятели няма да има, защото любимата на поколения говорителка живее при най-малката си дъщеря в Америка.Поводът ще бъде отбелязан там с празнична вечеря с щерка ѝ Ани, зетя милионер Аристотелис и внучетата ѝ. Първоначалната идея била и другите ѝ роднини да пътуват от България до Ню Йорк за кръглия юбилей, но пандемията и рисковете при дългите полети ги отказали. На 80-годишна възраст Тачева е все още в добра форма, здрава е физически, но паметта в последната година започнала да ѝ изневерява. Близките ѝ установили, че е с начална форма на деменция и вече не си спомняла доста факти и събития от миналото.


Поради тази причина никога не я оставяли сама и проявявали търпение към въпросите, които задавала. Близките ѝ допускат, че нарушенията в паметта ѝ се дължат на трагедиите, които преживя в последните няколко години. Първият шок, който доайенката на БНТ се наложи да преживее, бе внезапната смърт на нейния син Димитър Цонев. Журналистът издъхна през август 2016 г. след масивен инсулт. Мозъчния удар той получи, докато се прибираше със семейството си от почивка в Евксиноград. Докато шофирал близо 400 км от Варна до София, се оплакал от силни болки в главата. Когато се прибрал у дома, му станало още по-лошо и го настанили в реанимацията на Военна болница, където всъщност Митко издъхна въпреки усилията на лекарите.След погребението му, на което майка му Анахид едва се държеше на краката си, тя разкри, че аутопсията е показала наличие на 3 аневризми в мозъка, които се оказали фатални за сина ѝ. Само година след като погреба детето си, Тачева едва не премина през същия ужас повторно. През октомври 2017 г. тв легендата се върна по спешност от Щатите у нас, защото дъщеря ѝ Теодора направи опит за самоубийство с хапчета, изпадна в тежка кома и известно време бра душа в токсикологията в „Пирогов“, лутайки се между живота и смъртта.


Тогава Анахид дойде у нас, за да се погрижи за едното от двете си внучета от Теодора, което бе настанено в приемно семейство, докато майка му лежеше в болница. Слава на Бога, сестрата на Митко Цонев успя да се възстанови, а после тръгна и на терапия при психиатър, за да се спаси от самоубийствените си мисли, които я бяха налегнали заради серията ѝ лични неуспехи – любовни разочарования, безработица и безпаричие.


Повратни са и двата развода на Анахид с актьора Коста Цонев, от когото са децата ѝ Димитър и Теодора. Коста я залюбва, когато е едва 18-годишна девойка, а той – с 12 години по-голям от нея. Бързо заживяват заедно въпреки несъгласието на майката на Анахид. „Коста Цонев беше първият мъж в живота ми. Неминуемо е, ако от влюбена ученичка се превърнеш в съпруга и майка, след известно време да срещнеш друг човек. И аз го срещнах – това беше наш общ семеен приятел. И се влюбих“, призна преди време говорителката, изневерила на големия артист. „И така, с Коста се разделихме, но година по-късно се събрахме. Направих го заради Митко, който тогава беше на 7 години. Детето беше много щастливо, но и обидено, че не сме го поканили на втората ни сватба, която бе тайна и стана в Ямбол. Митко преживя развода ни два пъти“, допълва Анахид, която след Коста отново намира любовта в лицето на Васил Тачев.


С него изглеждат като съвършено семейство, имат дъщеря Ани, при която Тачева живее в момента, но съдбата решава Васил да почине в ръцете на любимата си жена. Бизнесменът издъхна през 2012 г. след получен инсулт, като колабира пред очите на жена си. След удара той бе полупарализиран, а Анахид се грижеше за него като за малко дете.„Тежко ми е. Както се възстановяваше вкъщи след сърдечна операция, забелязах, че не му беше добре. Веднага извиках линейка, откараха го в болницата и на другия ден привечер умря. Поискахме да му направят аутопсия, за да разберем каква е причината. Казаха, че е инфекция – сепсис. Това, което се случи, никой не го очакваше. Дори и той самият. Вкъщи имаме два големи портрета – нарисува ни ги един художник от Бургас по снимки от нашата сватба. Всяка вечер ги гледам и си говоря с Васко. Урната също е при мен. Понякога сънувам и кошмари“, изповяда се преди време Анахид, която надживя всичките си най-любими мъже./Ретро.бг/

РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ