„Лъжовни истории“ е български игрален филм (комедия) от 1977 година на режисьора Мая Вапцарова, по сценарий на Георги Мишев. Оператор е Димко Минов. Музиката във филма е композирана от Александър Бръзицов и Кирил Цибулка.

Филмът е съставен от две самостоятелни новели, обединени от хумора на Георги Мишев.

„Дуел 77“

Селски самодеен театър подготвя постановката „Румена войвода“. В главната роля е хубавата Ефросина. Партнира ѝ селският хубавец Детелин. Мъжът на Ефросина Ралчо се измъчва от ревност. По време на лов той убива голям заек и ловната дружинка, начело с Детелин, се самопоканва в дома му. Комплиментите им към домакинята засилват подозренията на съпруга. В деня на премиерата Ралчо зарежда с истински патрон пушката, с която Румена войвода убива героя на Детелин. В последния миг, уплашен от постъпката си, той изскача с вик на сцената и стреснатата Ефросина го прострелва. Ревнивецът стене у дома си, а съпругата му го превързва и жаловито го гълчи.

„5+1“

Пенсионерът бай Данчо печели голямата награда от тотото – 15000 лв. Самотният човек няма за какво да изхарчи парите. Единствената му радост е да ходи всеки ден да пазарува при красивата продавачка Ангелина. Старецът решава да си купи една нощ с нея. Тя посреща предложенията му с насмешка, но когато сумата достига 1000 лв., решава да сподели с мъжа си. Обзет от алчност, той я увещава да поиска 5000 лв., а после да упои стария човек. Ангелина се съгласява. В уречената нощ тя отива в дома на бай Данчо. Опитът да го упои е безуспешен и тя е принудена да изтърпи унижението. Прибира се смазана, а мъжът ѝ я посреща озлобен. Скоро след това, заобиколени от завистливи съседи, съпрузите мият грижливо новата си кола
РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ