Един от най-добрите детски български сериала от вече далечното минало. Предполагам, че повечето някога са го гледали, но въпреки това мисля, че си заслужава човек да го има. А тези, които не са го гледали трябва непремено да го направят.
 В началното училище се организира курс за баскетболисти. Амбициозен треньор избира момченца с фанатичен блясък в очите, готови да изпълняват и най-абсурдните му команди. Един ден двама от тях закъсняват и той ги изключва от отбора. Така започва „войната на таралежите“ с равнодушието на възрастните. С изобретателност, хитрост и помощта на единия от родителите, те успяват да си направят баскетболно игрище. Войната е спечелена и победителите организират свой баскетболен турнир.

1 серия

Мечтата на Маляка е да се запише в новия баскетболен отбор на училището, където тренират неговите съученици Камен,Пантата и Сашо. Треньорът Пангаров смята, че Маляка е прекалено нисък, за да играе в отбора. Майката на момчето взима присърце проблема и успява да го запише. Радоста на Маляка е краткотрайна. Треньорът e сформирал отбора само заради Пантата, за когото смята, че може да стане голям играч.С помощта на измислени мотиви той отстранява всички останали. Момчетата решават да си направят свое игрище. Съседите от блока са против идеята на децата, единствено председателят на домсъвета е на тяхна страна. Той свиква събрание, за да помогне. Децата успяват да убедят живеещите в блока да се съгласят за построяване на игрището, единствено баба Гинка - бабата на Тончо, е против.

2 серия

Маляка решава да отвлекат Тончо и така да принудят баба Гинка да разреши построяването на игрището. След поредица от смешни ситуаций бабата на Тончо разрешава. Подписите са събрани и децата започват да строят игрището Пантата е прикачен към своята съученичка Юлия, за да му помага в уроците по математика.Пангаров отстранява любимеца си заради слабия му успех. Пантата се присъединява към отбора на съучениците си на тяхното игрище. При по груба игра саморъчно направеното табло се счупва, децата се сещат, че в мазето на училището има старо неизползувано баскетболно табло.

3 серия

Начин да измъкнат баскетболното таблото от мазето им дава сценарий за 25 годишнината на училището. Учителката отхвърля идеята за включването на баскетлола като тема и използването на таблото. Тогава децата го занасят на своето игрище. Класната разбира за самоволното изнасяне и ги принуждава да върнат таблото обратно в училище. Когато отиват в кабинета на директора - класната им ходотайства да вземат баскетболното табло. Бащата на Тончо се е върнал от чужбина и иска да направи на мястото на игрището гараж за новата си кола. Председателят на домсъвета иска да помогне на децата, но с помощта на бащата на Тончо получава разрешение и той да си построи гараж. Децата решават сами да се справят с проблема за включване на баскетбола като тема.

4 серия

При опитите на децата да отвоюват обратно игрището си се сбъскват с непреодолими пречки - милиционерите отказват да им помогнат, а Константинов става близък приятел на бащата на Тончо. Новият приятел на Маляка, Добролюб решава да помогне в борбата срещу Ташев. С хитрост той принуждава милиционерите да откарат колата в гараж. Бащата на Тончо се оплаква на класната на децата, а тя от своя страна принуждава приятелите да оправят нещата. Камен счупва стъклото на колата и е изключен от състава на отрядния съвет.

5 серия

Ненадейното изчезване на братчетата на Камен помага на децата в борбата срещу Ташев. Журналист от вестник Народна младеж идва при децата, за да разбере истината и да напише статия за тях. От другата страна Добролюб решава да помогне на приятелите си като им урежда среща с председателя на райсъвета. Негов помощник успява да им намери място за ново игрище и децата започват игрите си отново.
РЕКЛАМА:
Сподели👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ